Hoofdmenu

Husqvarna Automower® 450X

Artikelnummer: 967853012 Categorie:

 5.079,00

Husqvarna Automower 450X volautomatische robotgazonmaaier

Beschrijving

Een zeer geavanceerd model volautomatische grasmaaier van Husqvarna met een grotere capaciteit, zowel het opladen als het maaien gebeurt volledig automatisch, perfect geschikt voor gazons met een maximale oppervlakte tot 5000m2. Instellingen zijn zeer eenvoudig en zorgen ervoor dat de grasmaaier optimaal en volledig naar uw wens kan functioneren.

De Husqvarna Automower® maait elke dag tenzij u anders ingeeft, dit geeft constant een zeer mooi egaal maaibeeld en door het beperkte gewicht en het willekeurige rij-patroon zal er nagenoeg geen spoorvorming in uw gazon optreden. De Automower® doet ook geruisloos zijn werk zodat het ook geen enkel probleem is dat deze continu maait.

Het laadstation heeft 3 functies, de eerste functie is het opladen van de Automower® en de tweede functie is het voorzien van signaal op de begrenzingdraad. De begrenzingdraad wordt om het gazon heen gelegd als afbakening van het terrein, de Automower® zal hier binnen blijven. Ook kunnen objecten binnen het gazon, zoals perken, vijver, terras etc. worden afgebakend met deze begrenzingdraad zodat de Automower® de objecten zal mijden. De 3e functie is een signaal uitzenden waardoor de Automower® weet waar het laadstation staat als de Automower® zich binnen +/- 6 meter van het laadstation bevind, hierdoor is de begeleidingsdraad niet strikt noodzakelijk om aan te sluiten.

Naast de begrenzingdraad heeft deze installatie ook een mogelijkheid voor 3 begeleidingsdraden, deze begeleidingsdraden lopen vanaf het laadstation naar een door u gekozen punt aan de begrenzingdraad. Deze begeleidingsdraden zorgen ervoor dat de Automower® zijn laadstation terug kan vinden om automatisch weer te gaan opladen in een meer complexe tuin met smalle doorgangen, als er zich geen smalle doorgangen bevinden in uw tuin is dit niet noodzakelijk om aan te sluiten. Ook kan de Automower® ingesteld worden om bepaalde afstanden, die door u ingegeven worden, langs deze draad te rijden alvorens hij gaat starten, dit geeft de mogelijkheid om moeilijk bereikbaar gedeelten van uw gazon ook regelmatig te laten maaien. De Automower® zal rijden op de maximale afstand van de begeleidingsdraad om spoorvorming te voorkomen echter als er een smalle doorgang bevindt zal de Automower® automatisch dichter op de begeleidingsdraad gaan rijden om door de doorgang te kunnen komen.

Het GPS navigatie systeem brengt uw tuin in kaart, aan de hand van deze kaart bepaald de Automower® welk gebied er gemaaid moet worden zodat er een gelijkmatig maaibeeld optreed.

Hellingen tot wel 45% en oneffenheden zijn geen probleem voor deze Husqvarna Automower®, 5 smalle doorgangen vanaf +/- 100 cm zijn ook geen probleem de begeleidingsdraad moet hier wel gebruikt worden om de Automower® hier doorheen te loodsen.
Weer of geen weer de Husqvarna Automower® kan altijd maaien zelfs in de stromende regen is dit geen probleem, het maairesultaat is dan nog steeds zeer goed omdat de Automower® slechts een klein deel van de grassprieten “knipt” zal er geen afval zichtbaar zijn. De 450X zal zelf zijn maaitijd verlengen of verkorten afhankelijk van de grasgroei zodat deze machine gras niet onnodig plat rijdt of niet voldoende maait. Afhankelijk van de maaiweerstand zal de maaitijd indien nodig automatisch met 2 uur verkort of verlengt worden per keer.
Pincode beveiliging zorgt ervoor dat de Automower® onbeheerd achtergelaten kan worden. In het geval dat iemand Automower probeert te stelen, dan wordt Automower volledig waardeloos omdat de Automower® om een pincode vraagt en alarm geeft.

Deze 450X heeft standaard Automower Connect, met deze Connect module kan de Automower via een mobiel of tablet ingesteld worden ook zal de Connect module meldingen sturen naar uw mobiel of tablet over foutmeldingen en kunt u de status zien van uw 450X.

Ook is de 450X voorzien van een X-line body met rubberen bumper aan de voorzijde en led koplampen die ingesteld kunnen worden of / en wanneer ze aan moeten.

Specificaties:
-Max. capaciteit: +/- 5000 m2 (+/- 20% afhankelijk van terreinsituatie)
-Capaciteit per uur: +/- 210 m2
-Maaihoogte instelbaar 2-6 cm
-Gewicht: 13.9 kg
-Laadstation 230V lichtnet via 28V transformator
-Accucapaciteit 2X 5,2 Ah
-Laadtijd +/- 75 min
-Maaitijd na 1 lading +/- 260 min
-Messenschijf met 3 messen
-2 Lithium-ion accu’s
-Koolborstelloze wielmotoren
-Koolborstelloze maaimotor
-Toetsenbord met 19 toetsen
-LCD scherm met Nederlandse taal
-Automower® LxHxB: 72x31x56 cm
-Timer instelbaar op dag en tijd
-Pincode beveiliging
-Kan 24 uur 7 dagen per week maaien!
-Stroomverbruik 35W
-Maandelijks energieverbruik bij 5000 m2 is 23kWh
-Gemeten geluidsniveau 58 dB(A)
-Gegarandeerd geluidsniveau: 59 dB(A)
-Standaard met Automower Connect
-Ultrasone obstakelsensoren (vertraagd de machine alvorens te botsen)

Instelmogelijkheden:
-Dagtimer met 2 start/stop tijden per dag instelbaar (tijden in te geven wanneer te maaien en te stoppen met maaien)
-Weertimer instelbaar in gevoeligheid
-Maaihoogte instelbaar van 2 tot 6cm
-Veiligheidsniveau en alarm van de Automower® is instelbaar
-Uitlezen van foutmeldingen
-Uitrijhoek en uitrijdafstand uit laadstation instelbaar
-5 afstanden en richtingen ingeefbaar in meters voor het op afstand starten via begeleidingsdraad of begrenzingdraad links- / rechtsom (vrij aantal meters in te geven)
-Uitstellen van het zoeken naar begeleidingsdraden en begrenzingdraad instelbaar in minuten
-Aandeel ingeefbaar per afstand voor het op afstand starten (instelbaar in vrij instelbaar percentage)
-Begeleidingsbreedte instelbaar (vrij instelbaar) hoe dicht de machine op de begeleidingdraad rijdt, om spoorvorming te voorkomen is dit het beste deze zo breed mogelijk in te stellen, de 450X zal zijn afstand tot de begeleidingsdraad automatisch verkleinen bij een nauwe doorgang zodat deze ook moeiteloos door nauwe doorgangen rijdt. Mocht echter om wat voor reden dan ook de Automower® niet automatisch door de nauwe doorgang heen rijden dan kan de maximale afstand tot de begeleidingslus ook handmatig beperkt worden.
-Laadstationbereik is instelbaar, dit kan noodzakelijk zijn als er een obstakel (bv. haag) binnen 6 meter van het laadstation staat waardoor de Automower® niet rechtstreeks naar het laadstation kan rijden.
-Pincode (4-cijferig naar eigen keuze)
-Taal instelling
-Tijd / dag instelling
-Ledkoplampen instelbaar op tijd of functie

Wordt compleet geleverd met:
-Automower®
-Laadstation
-Transformator
-6 extra mesjes

Deze Automower® kan ook door ons geïnstalleerd worden!

De draad leggen wij verdiept onder de graszode zodat de kans op draadbreuk tot een minimum beperkt blijft en verticuteren geen problemen geeft.

Weet u niet zeker of deze Husqvarna Automower® ook voor uw tuin geschikt is, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag!!!

Extra informatie

EAN-code

7391736591812

Merk

Husqvarna

Motor fabrikant

Elektro

Naam motor

18V borsteloze motor

Wielaandrijving

2X 18V borsteloze motor

Snelheid, min-max

20 – 60 mm

Maai methode

Mulch-Cirkelmaaier

Maaibreedte

24 cm

Maaihoogte

Elektrisch instelbaar

Maaihoogte, min-max

20 – 60 mm

Videos

Bijlagen

Wellicht ook interessant
Accessoires voor Husqvarna Automower® 450X