Hoofdmenu

Nieuws

Testbank voor motorkettingzagen
Voor het testen en afstellen van motorkettingzagen is deze testbank gemaakt door Sjouke Zoer.
Hiermee zijn wij in staat om een kettingzaag optimaal af te stellen en kunnen wij machines testen op vermogen en gedrag
Winteronderhoud
Winteronderhoud
In de winterperiode wanneer er niet meer gemaaid wordt houden wij ons bezig met het onderhouden van diverse tuinmachines, om uw machine ook weer het volgende seizoen optimaal te laten functioneren en deze in topconditie te houden.
Wij beginnen met de onderhoudsbeurten wanneer het maaiseizoen is beeingdigd, door de grote hoeveelheid onderhoudsbeurten die wij uitvoeren is het wel mogelijk dat uw machine(s) pas in het voorjaar in aanmerking komen.
Het is belangrijk voor ons dat u zich tijdig aanmeldt zodat wij de routes zo efficient mogelijk kunnen indelen.
Husqvarna 440e Trio-Brake
Husqvarna 440e Trio-Brake kettingzaag!
Mansier Tuinmachines heeft een pallet nieuwe overjarige Husqvarna 440e kettingzagen ingekocht.
Voor de specificaties klik op de link
Alleen van toepassing op de overjarige modellen!
Adviesprijs €619,-
Actieprijs €399,-
Husqvarna 525Bx
Nieuw binnen!
Husqvarna 525Bx handgedragen bladblazer.
Deze professionele uitvoering heeft een ingebouwde demping en zorgt voor een lager trillingsniveau
Een zeer doordachte professionele handgedragen bladblazer met met “zero G” principe. De blaaspijp staat in lijn met het handvat waardoor er alleen achterwaartse krachten ontstaan zodat de bladblazer niet weg wil draaien uit de hand, hierdoor krijgt u aanzienlijk minder last van een vermoeide pols en arm.
Kom langs in de showroom en ervaar het verschil!
Mansier Tuinmachines op RTL4
Wij zijn te zien geweest op RTL4 12 juli 2015met een reportage in LifestyleXperience. In deze uitzending is ons bedrijf, Husqvarna Automowers en Husqvarna Accu gereedschap te zien geweest.
TV reclame op RTV Oost!!
Onlangs hebben wij een nieuwe reclamespot laten maken voor uitzending op RTV Oost. Dereclamespot bestaat uit 2 delen en is opgenomen bij ons aan de zaak en bij de Kalkovens in Dedemsvaart.
Husqvarna voorjaarsfolder
De Husqvarna voorjaarsfolder is uit, deze zal binnenkort bij u in de bus vallen, hierin staan een aantal spectaculaire aanbiedingen.
Vanaf nu leverbaar!!
Het is zover, eindelijk is de langverwachte Husqvarna T540 XP top-handle kettingzaag leverbaar geworden.
Dat de markt van top-handle kettingzagen voor boomverzorgers al een geruime tijd gedomineerd wordt door Husqvarna’s grootste concurrent heeft Husqvarna doen besluiten om zeer veel tijd en geld geïnvesteerd om het tij te keren! En het resultaat is er, hij is ook op alle fronten beter dan die van de concurrent!
De T540XP heeft Auto-Tune elektronische carburateur en ontstekingsmanagement waardoor deze onder alle omstandigheden optimaal functioneert, 3 verschillende handvaten bijgeleverd voor het gashandvat zodat deze perfect in iedere handpalm past, bijzonder ergonomisch uitgevoerde vormgeving en zeer lage trillingswaarden voor een zeer comfortabel gebruik.
Mansier op Twitter!!
Kijkt u ook eens op de Mansier Twitter voor leuke nieuwtjes en scherpe aanbiedingen !
3e Generatie Husqvarna Automower
Na in 1995 de eerste te zijn geweest die met een robotgazonmaaier op de markt is gekomen is het nu tijd geworden voor de 3e generatie Husqvarna Automower.
Husqvarna is natuurlijk de uitvinder van de robotmaaier, in eerste instantie had Husqvarna geen enkele concurrent maar zo langzamerhand heeft elk zichzelf respecterend merk een robotmaaier in het programma. De huidige Automower 220 en 230 is nog steeds de toonaangevende robotmaaier met zijn geavanceerde zoeksysteem, laag energieverbruik, het niet veroorzaken van spoorvorming, lage geluidsniveau en hoge veiligheid, om deze voorsprong nog verder uit te bouwen is de Automower 320 en 330 dit jaar gelanceerd. De belangrijke verschillen zijn met de 220 en 230 zijn: GPS ondersteunde navigatie (voor de 330), Automatische maaitijd aanpassing, Automatische aanpassing van afstand tot begeleidingsdraad, elektrische maaihoogte instelling, lithium-ion accu, groter display met pictogrammen en vereenvoudigde programmering en timer voor elke dag van de week anders instelbaar. De nieuwe 320 en 330 modellen zijn dit jaar beperkt leverbaar!!!
Honda Versatool!!!
In navolging van Husqvarna die al een geruime tijd zeer succesvol is met de LD-serie is Honda nu ook gekomen met een multifunctioneel bruikbare machine, de Versatool!
De Honda Versatool-reeks bestaat uit 2 verschillende motorunits, 7 verschillende aanbouwapparaten en 2 verlengstelen van verschillende lengte waarmee bijna iedere klus geklaard kan worden.
De 2 verschillende motorunits zijn beide uitgevoerd met Honda 4-takt motoren die zich kenmerken door hun rustige zware toon en draaien op ongemengde Euro 95 brandstof of beter nog op Aspen 4-takt brandstof. Het verschil tussen beide zit hem in het vermogen.
De aanbouwapparaten zijn: trimmer, kantensnijder, heggenschaar lang, heggenschaar kort, hoogsnoeier, cultivator en bladblazer.
De verlengstelen van 50cm en 100cm zijn er om  bijvoorbeeld de hoogsnoeier en de heggenschaar op grote hoogte te kunnen laten werken.
Honda Miimo robotmaaier!!!
Geheel nieuwe Honda robotmaaiers, de Miimo 300 voor gazons tot 2200m² en de Miimo 500 voor gazons tot 3000m², deze Miimo’s laden en maaien geheel zelfstandig. Honda kon natuurlijk niet achterblijven nu de populariteit van de robotmaaier een absoluut hoogtepunt heeft bereikt heeft daarom heeft Honda voor 2013 een geheel in eigen beheer ontwikkelde robotmaaier uitgebracht.
De Honda Miimo maait elke dag tenzij u anders ingeeft, dit geeft constant een zeer mooi egaal maaibeeld en door het beperkte gewicht en het willekeurige rij-patroon zal er nagenoeg geen spoorvorming in uw gazon optreden. De Miimo doet ook geruisloos zijn werk zodat het ook geen enkel probleem is dat deze continu maait.
Het laadstation kan in een hoek of in het gazon langs de kant worden geplaatst, dit laadstation heeft 2 functies namelijk; het opladen van de Miimo en het voorzien van signaal op de begrenzingsdraad. De Miimo zal wanneer de accu leeg is of wanneer de timer tijd voorbij is automatisch langs de begrenzingsdraad rijden en zo het laadstation binnenrijden om te gaan opladen.
De Miimo heeft geen enkel probleem met hellingen, hij zal door de richtingssensoren altijd een rechte lijn blijven volgen, ook oneffenheden zijn geen probleem, door de groter achterwielen en de sterke wielmotoren zal deze moeiteloos blijven rijden.
Ook maakt het niet uit of het regent, de Miimo is spatwaterdicht en maait altijd. Doordat de Miimo elke dag maait en telkens een kleine lengte van het gras af maait zal deze ook in natte omstandigheden mooi maaien. De messenschijf heeft 3 onbreekbare messen en zuigt het gras omhoog voor een mooi maairesultaat.
De Miimo is pincode beveiligt, wordt de Miimo opgetild dan geeft deze alarm en zal pas weer functioneren na het ingeven van de juiste pincode.
Deze Miimo kan ook door ons geïnstalleerd worden!
De draad leggen wij verdiept onder de graszode zodat de kans op draadbreuk tot een minimum beperkt blijft en verticuteren geen problemen geeft.
Weet u niet zeker of deze Honda Miimo robotmaaier ook voor uw tuin geschikt is, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag!!!
Nu ook Al-Ko gazonmaaiers!!!
Wij hebben dit jaar ook Al-Ko gazonmaaiers aan ons leveringsprogramma toegevoegd. De bekende Oostenrijkse fabrikant van tuingereedschappen, aanhanger-assen en caravanonderstellen fabriceert hoogwaardige gazonmaaiers voor een redelijke prijs. De prijzen van de motormaaiers variëren van € 325,- tot € 1250,-
Honda seizoensactie!!
Honda heeft ook voor dit seizoen weer een aantal geweldige acties!!!
Daarom hebben wij deze modellen voor u voldoende op voorraad gezet!
Honda IZY 41 “HRG 415C P” van € 469,- voor € 399,-
Honda HRX 476C VK van € 1199,- voor € 999,-
Honda HRX 476C VY van € 1329,- voor € 1059,-
Honda HRX 537C VKvan € 1429,- voor € 979,-
Honda HRX 537C VYvan € 1589,- voor € 1259,-
Honda HRX 537C HZvan € 2019,- voor € 1479,-
Honda HF 2417 K3 HBvan € 4679,- voor € 4099,-
Honda UMS 425E LNETvan € 399,- voor € 299,-
Prijswinnaars 10 jaar Mansier
Naar aanleiding van ons 10 jarig bestaan vorig jaar hebben wij een verloting gehouden onder onze klanten die in 2012 een gazonmaaier bij ons hebben aangeschaft.
Er was een verloting onder 2 categorieën:
In de categorie zitmaaiers/robotmaaiers kan de winnaar voor € 750,-  producten uitzoeken bij ons in de winkel.
In de categorie loopmaaiers kan de winnaar voor de helft van de aanschaf waarde producten uitzoeken.
De prijswinnaars zijn:
Fam. van der Steen en mag voor € 750,- aan producten bij ons uitzoeken
Fam. Hulsman en mag voor € 400,- aan producten bij ons uitzoeken.
Nieuw Logo
Velen van u kennen ons logo ‘zwart met gele letters’ maar na 10 jaar willen ook wij een frisse nieuwe uitstraling, zo is in 2010 onze website helemaal vernieuwd en zijn er steeds meer nieuwe dingen bijgekomen zoals de webshop, klantenbeoordeling en leuke actie’s en nieuwtjes.
Nu hebben we ons logo ook in een nieuw verfrissend jasje laten steken door D&P Media
Terzijne tijd ziet u vanzelf ons nieuwe logo tegemoet.
Volautomatisch zaagkettingen slijpen
Onlangs hebben wij 2 Markusson Grindomatic zaagketting slijpmachines geïnstalleerd.
Met deze slijpmachines kunnen wij volautomatisch zaagkettingen slijpen en dieptestellers bijwerken. Het slijpen van de ketting wordt gedaan met een diamantschijf waardoor de zaagketting zeer gelijkmatig geslepen wordt en de zaagtand niet blauw wordt.
Eigen import!!!
Nieuw in ons assortiment is de ASM Multi Talent houtkloofmachine, deze houtklover wordt door ons zelf geïmporteerd waardoor de prijs zeer gunstig is!!!
Dit kwaliteitsproduct is 100% geproduceerd in Italië, dus geen Chinese makelarij of onderdelen!!! Zeer geschikt voor intensief en professioneel gebruik.
Prijsuitreiking 10 jaar Mansier Tuinmachines!!!
Zaterdag 22 september was de prijsuitreiking van de prijsvraag 10 jaar Mansier Tuinmachines. Een onderdeel van de viering van het 10 jarige bestaan was een logospel wat in de huis aan huis verspreide productengids stond. Uit de vele inzendingen zijn 3 prijswinnaars getrokken.
De prijswinnaars zijn:
3e prijs Al-Ko heggenschaar t.w.v. € 89,-: Dhr. Richters uit Linde
2e prijs: Husqvarna motorzaag t.w.v. € 399,- Dhr. Kloeze uit Dedemsvaart
1e prijs: Honda gazonmaaier t.w.v. € 399,- Dhr. Tigchelaar uit Bruchterveld
Op de foto van links naar rechts: Bertus Mansier met de prijswinnaars Dhr. Kloeze en de Dhr. Richters, Dhr. Tigchelaar was niet aanwezig tijdens de prijsuitreiking.
Husqvarna Rider AWD Testbank!!!
Het synchroon afstellen van de 4-wiel aandrijving van een Husqvarna is zeer belangrijk, dit voorkomt zwaar sturen, beschadigingen aan de graszode, slijtage aan de transmissie en zorgt voor een laag brandstofverbruik.
Wij hebben daarom een testbank ontwikkeld waarop wij Husqvarna AWD (4-wiel aangedreven Riders) zitmaaiers kunnen afstellen.
Wij stellen bij afleveringsklaar maken en met onderhoudsbeurten de 4-wiel aandrijving synchroon zodat u probleemloos en plezierig met uw Husqvarna Rider AWD kunt werken.
Telescopisch!!!
De nieuwe Husqvarna 327 PT5S hoogsnoeier is telescopisch in lengte instelbaar, is zeer licht van gewicht en heeft een zeer ergonomische draaggordel.
Met slechts 1 draaiknop is de voorste steel in- en uit te schuiven tot een totale lengte van 366cm wat snoeien tot 5 meter hoog mogelijk maakt.
Het zeer lichte gewicht van slechts 7,1kg wordt bereikt door de zaagkop en het motorblok zo licht mogelijk te maken, doordat de zaagkop zeer licht is voelt de machine zeer licht aan wanneer er op grote reikwijdte gewerkt wordt. Husqvarna heeft zeer bewust voor een X-torq 2-takt motor gekozen, de voordelen van een 2-takt motor worden hierbij gecombineerd met de zuinigheid van een 4-takt motor, door het beperkte aantal draaiende delen in deze motor treden er veel minder gyroscopische krachten op in deze machine dan bij 4-takt motoren met kleppen, wat de machine makkelijker te manoeuvreren maakt en minder belasting geeft in de armen bij acceleratie. De 2-takt motor is betrouwbaarder en heeft minder onderhoud nodig omdat er minder draaiende delen aanwezig zijn, hierdoor is het basis gewicht ook lager.
De bijgeleverde Balance Flex draaggordel verdeelt het gewicht over uw beide schouders en de bevestigingsband zit op een veerbelast oprolmechanisme wat ervoor zorgt dat in elke stand de hoogsnoeier goed ondersteund wordt wat voor een goed comfort zorgt.
Showroom inbraak!
In de nacht van woensdag op donderdag 11 oktober 2012 om 2:25 uur is er bij ons ingebroken in de showroom.
Tijdens deze inbraak zijn er slechts 17 Husqvarna motorkettingzagen ontvreemd waardoor er voorlopig nog genoeg voorraad is.
Mochten u 1 of meerdere Husqvarna kettingzagen aangboden worden onder verdachte omstandigheden vragen wij u om contact met ons op te nemen. Hieronder vindt u een lijst met de typen, artikel- en serienummers.
Art. Nr. Doos        Art. Nr. Machine        Serie nummer        Husqvarna Model
965 03 01-15        965 03 01-00        2011 4900485        455 rancher classic
965 03 01-15        965 03 01-00        2011 4900519        455 rancher classic
965 16 70-15        965 16 70-00        2011 0500234        346XP
965 16 70-15        965 16 70-00        2011 0500324        346XP
965 16 74-35        965 16 74-00        2011 4501240        435
966 00 89-18        966 00 89-00        2011 4600012        560 XP
966 00 90-01        966 00 90-00        2011 4600321        560 XPG
966 64 81-01        966 64 81-00        2012 2700005        550 XP
966 76 18-02        966 76 18-02        2012 2801511        135
966 76 18-02        966 76 18-02        2012 2801554        135
967 04 11-15        967 04 11-00        2010 0200212        359
967 04 27-15        967 04 27-00        2010 4600022        359G E-tech
967 04 27-15        967 04 27-00        2010 4600028        359G E-tech
967 05 26-01        967 05 26-00        2010 4399193        55
967 07 58-15        967 07 58-00        2007 1000033        353 TriBrake
967 07 58-15        967 07 58-00        2007 1000046        353 TriBrake
967 09 11-18        967 09 11-00        2008 0600492        570
Diefstal!!!
Het zal u niet zijn ontgaan, de laatste tijd vindt er veel diefstal plaats van tuingereedschap en met name zitmaaiers. Wij adviseren daarom ook uw machine te verzekeren tegen diefstal en daarbij natuurlijk te zorgen voor een deugdelijke inbraakbeveiliging van uw schuur. Wij kunnen u nog extra beveiligen door uw machine te voorzien van een GPS traceer systeem tevens kunnen wij u een zitmaaier slot leveren, deze wordt bevestigd op de grond waarna een beugel met slot het wiel van de zitmaaier vast zet op de grond.