Hoofdmenu

Husqvarna Automower® 520

Artikelnummer: 967662112 Categorie:

 3.309,00

Husqvarna Automower 520 volautomatische robotgazonmaaier

Beschrijving

De Professionele Automower® voor openbaar groen een commerciële doeleinden.
Waar een groenvoorziener normaal gesproken met een bepaalde frequentie het gras maait bij een bedrijfsterrein of openbaar groen met een zitmaaier, kunt u nu als groenvoorziener of eigenaar ook deze Automower® installeren, hierdoor is het gazon altijd keurig gemaaid en hoeft er veel minder energie ingestoken worden wat een besparing zal opleveren. Via Husqvarna Fleet Services en/of Automower® Connect op mobiel of tablet is deze Automower® te monitoren en in te stellen.

Zowel het opladen als het maaien gebeurt volledig automatisch, perfect geschikt voor gazons met een maximale oppervlakte tot 2200m2. Instellingen zijn zeer eenvoudig en zorgen ervoor dat de grasmaaier optimaal en volledig naar uw wens kan functioneren.

De Husqvarna Automower® maait elke dag tenzij u anders ingeeft, dit geeft constant een zeer mooi egaal maaibeeld en door het beperkte gewicht en het willekeurige rij-patroon zal er nagenoeg geen spoorvorming in uw gazon optreden. De Automower® doet ook geruisloos zijn werk zodat het ook geen enkel probleem is dat deze continu maait.

Het laadstation heeft 3 functies, de eerste functie is het opladen van de Automower® en de tweede functie is het voorzien van signaal op de begrenzingdraad. De begrenzingdraad wordt om het gazon heen gelegd als afbakening van het terrein, de Automower® zal hier binnen blijven. Ook kunnen objecten binnen het gazon, zoals perken, vijver, terras etc. worden afgebakend met deze begrenzingdraad zodat de Automower® de objecten zal mijden. De 3e functie is een signaal uitzenden waardoor de Automower® weet waar het laadstation staat als de Automower® zich binnen +/- 6 meter van het laadstation bevind, hierdoor is de begeleidingsdraad niet strikt noodzakelijk om aan te sluiten. Ook zit er een “PARK” knop op het laadstation om de Automower® naar het laadstation te sturen ook al is deze aan de andere zijde van de tuin.

Naast de begrenzingdraad heeft deze installatie ook een mogelijkheid voor 3 begeleidingsdraden, deze begeleidingsdraden lopen vanaf het laadstation naar een door u gekozen punt aan de begrenzingdraad. Deze begeleidingsdraden zorgen ervoor dat de Automower® zijn laadstation terug kan vinden om automatisch weer te gaan opladen in een meer complexe tuin met smalle doorgangen, als er zich geen smalle doorgangen bevinden in uw tuin is dit niet noodzakelijk om aan te sluiten. Ook kan de Automower® ingesteld worden om bepaalde afstanden, die door u ingegeven worden, langs deze draad te rijden alvorens hij gaat starten, dit geeft de mogelijkheid om moeilijk bereikbaar gedeelten van uw gazon ook regelmatig te laten maaien. De Automower® zal rijden op de maximale afstand van de begeleidingsdraad om spoorvorming te voorkomen echter als er een smalle doorgang bevindt zal de Automower® automatisch dichter op de begeleidingsdraad gaan rijden om door de doorgang te kunnen komen.

Hellingen tot wel 45% en oneffenheden zijn geen probleem voor deze Husqvarna Automower®, 5 smalle doorgangen vanaf +/- 100 cm zijn ook geen probleem de begeleidingsdraad moet hier wel gebruikt worden om de Automower® hier doorheen te loodsen.

Weer of geen weer de Husqvarna Automower® kan altijd maaien zelfs in de stromende regen is dit geen probleem, het maairesultaat is dan nog steeds zeer goed omdat de Automower® slechts een klein deel van de grassprieten “knipt” zal er geen afval zichtbaar zijn. De 520 zal zelf zijn maaitijd verlengen of verkorten afhankelijk van de grasgroei zodat deze machine gras niet onnodig plat rijdt of niet voldoende maait. Afhankelijk van de maaiweerstand zal de maaitijd indien nodig automatisch met 2 uur verkort of verlengt worden per keer.

De beveiliging zorgt ervoor dat de Automower® onbeheerd achtergelaten kan worden. In het geval dat iemand Automower® probeert te stelen, dan wordt Automower® volledig waardeloos omdat de Automower® om een pincode vraagt en alarm geeft.

Deze Automower® is rondom voorzien van een rubberen bumper en hebben een stevig chassis die beter geschikt is voor de zwaardere professionele doeleinden.

Specificaties:
-Max. capaciteit: +/- 2200 m2 (+/- 20% afhankelijk van terreinsituatie)
-Capaciteit per uur: +/- 92 m2
-Maaihoogte instelbaar 2-6 cm
-Gewicht: 13.9 kg
-Laadstation 230V lichtnet via 28V transformator
-Accucapaciteit 3,2 Ah
-Laadtijd +/- 50 min
-Maaitijd na 1 lading +/- 75 min
-Messenschijf met 3 messen
-Lithium-ion accu
-Koolborstelloze wielmotoren
-Koolborstelloze maaimotor
-Geen toetsenbord
-Geen LCD scherm
-Automower® LxHxB: 72x31x56 cm
-Timer instelbaar op dag en tijd
-Pincode beveiliging
-Kan 24 uur 7 dagen per week maaien!
-Stroomverbruik 30W
-Maandelijks energieverbruik bij 2200 m2 is 17kWh
-Gemeten geluidsniveau 57 dB(A)
-Gegarandeerd geluidsniveau: 58 dB(A)
-Standaard met Automower Connect
-Ruwterreinwielen met wielborstels

Instelmogelijkheden via Connect app op mobiel of tablet en kan ook met Husqvarna Fleet Manager:

-Dagtimer met 2 start/stop tijden per dag instelbaar (tijden in te geven wanneer te maaien en te stoppen met maaien)
-Weertimer instelbaar in gevoeligheid
-Maaihoogte instelbaar van 2 tot 6cm
-Veiligheidsniveau en alarm van de Automower® is instelbaar
-Uitlezen van foutmeldingen
-Uitrijhoek en uitrijdafstand uit laadstation instelbaar
-5 afstanden en richtingen ingeefbaar in meters voor het op afstand starten via één van de 3 begeleidingsdraden of begrenzingdraad links- / rechtsom (vrij aantal meters in te geven)
-Uitstellen van het zoeken naar begeleidingsdraad en begrenzingdraad instelbaar in minuten
-Aandeel ingeefbaar per afstand voor het op afstand starten (instelbaar in vrij instelbaar percentage)
-Begeleidingsbreedte instelbaar (vrij instelbaar) hoe dicht de machine op de begeleidingdraad rijdt, om spoorvorming te voorkomen is dit het beste deze zo breed mogelijk in te stellen, de 420 zal zijn afstand tot de begeleidingsdraad automatisch verkleinen bij een nauwe doorgang zodat deze ook moeiteloos door nauwe doorgangen rijdt. Mocht echter om wat voor reden dan ook de Automower® niet automatisch door de nauwe doorgang heen rijden dan kan de maximale afstand tot de begeleidingslus ook handmatig beperkt worden.
-Laadstationbereik is instelbaar, dit kan noodzakelijk zijn als er een obstakel (bv. haag) binnen 6 meter van het laadstation staat waardoor de Automower® niet rechtstreeks naar het laadstation kan rijden.
-Taal instelling
-Tijd / dag instelling

Wordt geleverd met:
-Automower®
-Laadstation
-Transformator
-6 extra mesjes

Deze Automower® kan ook door ons geïnstalleerd worden!

De draad leggen wij verdiept onder de graszode zodat de kans op draadbreuk tot een minimum beperkt blijft en verticuteren geen problemen geeft.

Weet u niet zeker of deze Husqvarna Automower® ook voor uw tuin geschikt is, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag!!!

Extra informatie

EAN-code

7391736361316

Merk

Husqvarna

Motor fabrikant

Elektro

Naam motor

18V borsteloze motor

Wielaandrijving

2X 18V borsteloze motor

Snelheid, min-max

20 – 60 mm

Maai methode

Mulch-Cirkelmaaier

Maaibreedte

24 cm

Maaihoogte

Elektrisch instelbaar

Maaihoogte, min-max

20 – 60 mm

Videos

Wellicht ook interessant
Accessoires voor Husqvarna Automower® 520