Hoofdmenu

Husqvarna Rider 214TC Comfort Edition

Artikelnummer: 970569101 Categorieën: , ,

 4.998,99

Husqvarna Rider 214 TC Comfort Edition frontmaaier

Beschrijving

Bijzonder wendbare zitmaaier, dankzij knikbesturing, het aan de voorzijde gemonteerde maaidek en de traploze hydrostatische transmissie valt deze machine zeer goed te manoeuvreren tevens zitten alle hendels bijeen onder handbereik.

De knikbestuurde achteras zorgt ervoor dat de machine zeer wendbaar is met een ongemaaide cirkel van +/- 30cm waardoor u zo min mogelijk hoeft te manoeuvreren.

De hydrostatische transmissie laat zich bedienen door 2 voetpedalen die rechts naast elkaar geplaatst zijn, het binnenste pedaal is voor voorwaarts rijden en het buitenste pedaal is voor achterwaarts rijden. Dit maakt het zeer eenvoudig de machine vloeiend te laten versnellen, vertragen en te stoppen in beide rij-richtingen zonder de voet te hoeven verplaatsen of een koppelingspedaal te hoeven gebruiken.

Alle bedieningselementen zitten makkelijk bereikbaar aan de rechterzijde van de bestuurders positie. Het maaidek laat zich eenvoudig zakken en tegelijkertijd worden de messen ingeschakeld door de licht bedienbare lifthendel te laten zakken, de maaihoogte kan ook aan de rechterzijde in 10 stappen versteld worden evenals het starten en stoppen van de machine en het selecteren van het juiste motortoerental.
Aan de linkerzijde van de bestuurders positie bevind zich een grote transparante brandstoftank met maar liefst 12 liter inhoud zodat u niet vaak hoeft te tanken en dankzij de grote en naar buiten gebogen vulopening is tanken ook zeer makkelijk.

Het Combi-mulch maaidek is een mulching maaidek die het gemaaide gras verhakseld zodat het terugvalt tussen het gazon, hierdoor bemest u uw gazon terwijl u maait en u bespaard tijd en afval omdat u geen volle grasopvangbakken hoeft te legen. Het maaidek is super eenvoudig open te klappen zodat de onderkant goed valt te reinigen, ook kan dit maaidek ingezet worden als achterlosser door de Combi-plaat eenvoudig te verwijderen.
Het maaidek heeft 3 messen die in een v-vorm geplaatst zijn met het middelste mes voor de buitenste messen, deze messen draaien onafhankelijk van elkaar waardoor er veel minder kans is op schade na het raken van obstakels met draaiende messen. Het bijkomende voordeel van het systeem met 3 messen ten opzichte van een maaidek met 2 grotere messen is dat het systeem met 3 messen veel minder vermogen vraagt van de motor.
Doordat het maaidek aan de voorzijde gemonteerd zit wordt het gras niet plat gereden alvorens het gemaaid wordt tevens nemen hulpveren het gewicht van de steunwielen van het maaidek weg zodat deze zo min mogelijk spoorvorming geven.

De zeer krachtige Husqvarna 16 pk sterke 2 cilindermotor, deze is zeer stil.

De hoge kwaliteit en goede servicebaarheid zorgen ervoor dat de onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven en u jaren lang plezier heeft van deze Husqvarna Rider! En mocht u deze machine tijdig willen inruilen tegen een nieuwe zijn de inruilwaardes ook nog eens zeer gunstig.

Specificaties:
-Brandstof benzine E5
-Accu onderhoudsvrij 12V / 24Ah
-Drukgesmeerde motor met oliefilter
-Startmotor
-3 messen
-Zitpositie instelbaar
-Stuurhoogte instelbaar
-Gewicht zonder maaidek: 211 kg
-Banden voor & achter: 165/60-8

Extra informatie

EAN-code

7392930885301

Merk

Husqvarna

Motor fabrikant

Husqvarna

Naam motor

HV 586AE V-Twin 2-Cylinder

Cilinderinhoud

586 cm³ / 16.0 pk

Brandstofcapaciteit

12 Ltr.

Wielaandrijving

Traploos hydrostatisch

Snelheid, min-max

25 – 75 mm

Maai methode

Mulch-Cirkelmaaier

Maaibreedte

94 cm

Maaihoogte

10 standen

Maaihoogte, min-max

25 – 75 mm

Wellicht ook interessant
Accessoires voor Husqvarna Rider 214TC Comfort Edition