Hoofdmenu

Husqvarna Rider RC 318T

Artikelnummer: 967628702 Categorieën: , ,

 8.819,00

Husqvarna Rider RC 318T frontmaaier met opvangbak

Beschrijving

Bijzonder wendbare zitmaaier, dankzij knikbesturing, het aan de voorzijde gemonteerde maaidek en de traploze hydrostatische transmissie valt deze machine zeer goed te manoeuvreren tevens zitten alle hendels bijeen onder handbereik.

De knikbestuurde achteras zorgt ervoor dat de machine zeer wendbaar is met een ongemaaide cirkel van +/- 30cm waardoor u zo min mogelijk hoeft te manoeuvreren.

De hydrostatische transmissie laat zich bedienen door 2 voetpedalen die rechts naast elkaar geplaatst zijn, het binnenste pedaal is voor voorwaarts rijden en het buitenste pedaal is voor achterwaarts rijden. Dit maakt het zeer eenvoudig de machine vloeiend te laten versnellen, vertragen en te stoppen in beide rij-richtingen zonder de voet te hoeven verplaatsen of een koppelingspedaal te hoeven gebruiken.

Alle bedieningselementen zitten makkelijk bereikbaar aan de rechterzijde van de bestuurders positie. Het maaidek laat zich eenvoudig zakken en tegelijkertijd worden de messen ingeschakeld door de licht bedienbare lifthendel te laten zakken, de maaihoogte kan ook aan de rechterzijde in 10 stappen versteld worden evenals het starten en stoppen van de machine en het selecteren van het juiste motortoerental.
Aan de linkerzijde van de bestuurders positie bevind zich een grote transparante brandstoftank met maar liefst 12 liter inhoud zodat u niet vaak hoeft te tanken en dankzij de grote en naar buiten gebogen vulopening is tanken ook zeer makkelijk.

De aan de achterzijde bovenop de achteras gemonteerde vangbak wordt gevuld door een vijzel die het gemaaide gras naar de vangbak transporteerd, door deze vijzel wordt het gras ook stevig in de vanbak geduwd waardoor er veel gras in gaat. Doordat er een vijzel wordt gebruikt voor het transport van het gras is de kans op een verstopping minimaal, mocht deze vijzel geblokkeerd raken door materiaal wat er niet doorheen past dan zal de vijzel automatisch stoppen waardoor er geen schade kan ontstaan.

Het Combi-mulch maaidek is een mulching maaidek die het gemaaide gras verhakseld zodat het terugvalt tussen het gazon wanneer de transportvijzel niet is ingeschakeld, hierdoor bemest u uw gazon terwijl u maait en u bespaard tijd en afval omdat u geen volle grasopvangbakken hoeft te legen. Het maaidek is super eenvoudig open te klappen zodat de onderkant goed valt te reinigen.

Het maaidek heeft 3 messen die in een v-vorm geplaatst zijn met het middelste mes voor de buitenste messen, deze messen draaien onafhankelijk van elkaar waardoor er veel minder kans is op schade na het raken van obstakels met draaiende messen. Het bijkomende voordeel van het systeem met 3 messen ten opzichte van een maaidek met 2 grotere messen is dat het systeem met 3 messen veel minder vermogen vraagt van de motor.
Doordat het maaidek aan de voorzijde gemonteerd zit wordt het gras niet plat gereden alvorens het gemaaid wordt tevens nemen hulpveren het gewicht van de steunwielen van het maaidek weg zodat deze zo min mogelijk spoorvorming geven.

De zeer krachtige Briggs & Stratton 20 pk sterke 2 cilindermotor is zeer stil.

De hoge kwaliteit en goede servicebaarheid zorgen ervoor dat de onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven en u jaren lang plezier heeft van deze Husqvarna Rider! En mocht u deze machine tijdig willen inruilen tegen een nieuwe zijn de inruilwaardes ook nog eens zeer gunstig.

Dit is een basis machine, deze wordt niet standaard met maaidek uitgevoerd, er kan gekozen worden tussen onderstaande maaidekken:
-103cm, Combi 3 messen
-112cm, Combi 3 messen

Klik hier universele accessoires en toebehoren

Specificaties:
-Brandstof benzine E5
-Accu onderhoudsvrij 12V
-Draaiurenteller
-Drukgesmeerde motor met oliefilter
-Startmotor
-Snelkoppeling aan de voorzijde
-3 messen
-Zitpositie instelbaar
-Luxe hoge stoel
-Stuurhoogte instelbaar
-Ledverlichting aan de voorzijde 2X 4,5 – 6,5W
-Gewicht zonder maaidek: 326 kg
-Banden voor & achter: 165/60-8

Extra informatie

EAN-code

7391736587747

Merk

Husqvarna

Motor fabrikant

Briggs & Stratton

Naam motor

Intek 7200 V-twin 2cyl

Cilinderinhoud

656 cm³ / 20.0 pk

Brandstofcapaciteit

12 Ltr.

Wielaandrijving

Traploos hydrostatisch

Snelheid, min-max

25 – 75 mm

Maai methode

Mulch-Circkelmaaier met opvang

Maaibreedte

103 of 112 cm

Maaihoogte

8 standen

Maaihoogte, min-max

25 – 75 mm

Wellicht ook interessant
Accessoires voor Husqvarna Rider RC 318T