Hoofdmenu

Husqvarna Rider 420TsX AWD

Artikelnummer: 967648401 Categorieën: , ,

 15.499,00

Husqvarna Rider 420TsX AWD professionele frontmaaier

Beschrijving

Bijzonder wendbare professionele zitmaaier met extra groot ProFlex chassis, dankzij knikbesturing, het aan de voorzijde gemonteerde maaidek en de traploze hydrostatische transmissie valt deze machine zeer goed te manoeuvreren tevens zitten alle hendels bijeen onder handbereik. Deze Rider is professioneel gebouwd voor intensief gebruik echter is het formaat beperkt gebleven waardoor deze machine uiterst geschikt is om in kleine ruimtes te werken.

De knikbestuurde achteras zorgt ervoor dat de machine zeer wendbaar is met een ongemaaide cirkel van +/- 60cm waardoor u zo min mogelijk hoeft te manoeuvreren. De hydraulische stuurbekrachtiging laat deze machine zeer licht sturen.

De hydrostatische transmissie laat zich bedienen door 2 voetpedalen die rechts naast elkaar geplaatst zijn, het binnenste pedaal is voor voorwaarts rijden en het buitenste pedaal is voor achterwaarts rijden. Dit maakt het zeer eenvoudig de machine vloeiend te laten versnellen, vertragen en te stoppen in beide rij-richtingen zonder de voet te hoeven verplaatsen of een koppelingspedaal te hoeven gebruiken.

Door de 4-wiel aandrijving gaat deze Rider door waar andere machines stoppen, door de enorme hoge tractie is deze machine uiterst geschikt voor gladde ondergronden en hellingen.

Alle bedieningselementen zitten makkelijk bereikbaar aan de rechterzijde van de bestuurders positie. Het maaidek laat zich eenvoudig hydraulisch zakken d.m.v. een hendel, de messen kunnen door een knop elektro-magnetisch in- en uitgeschakeld worden, de maaihoogte kan ook aan de rechterzijde in 7 stappen versteld worden evenals het starten en stoppen van de machine en het selecteren van het juiste motortoerental.
Aan de linkerzijde van de bestuurders positie bevind zich een grote transparante brandstoftank met maar liefst 17 liter inhoud zodat u niet vaak hoeft te tanken en dankzij de grote vulopening is tanken ook zeer makkelijk.

Aan de voorzijde van deze machine zit een snelkoppeling waardoor het wisselen van diverse werktuigen zeer eenvoudig is en deze machine multifunctioneel het hele jaar rond inzetbaar is. Het wisselen kan zonder een v-snaar te hoeven demonteren en daarna weer te monteren, het werktuig kan hier zo aangekoppeld worden.

Het Combi-mulch maaidek is een mulching maaidek die het gemaaide gras verhakseld zodat het terugvalt tussen het gazon, hierdoor bemest u uw gazon terwijl u maait en u bespaard tijd en afval omdat u geen volle grasopvangbakken hoeft te legen. Het maaidek is super eenvoudig open te klappen zodat de onderkant goed valt te reinigen, ook kan dit maaidek ingezet worden als achterlosser door de Combi-plaat eenvoudig te verwijderen.
Het maaidek heeft 3 messen die in een v-vorm geplaatst zijn met het middelste mes voor de buitenste messen, deze messen draaien onafhankelijk van elkaar waardoor er veel minder kans is op schade na het raken van obstakels met draaiende messen. Het bijkomende voordeel van het systeem met 3 messen ten opzichte van een maaidek met 2 grotere messen is dat het systeem met 3 messen veel minder vermogen vraagt van de motor.
Doordat het maaidek aan de voorzijde gemonteerd zit wordt het gras niet plat gereden alvorens het gemaaid wordt tevens nemen hulpveren het gewicht van de steunwielen van het maaidek weg zodat deze zo min mogelijk spoorvorming geven.

Met een zeer stille, efficiënte, krachtige en ontzettend betrouwbare 2 cilinder Kawasaki motor, met een enorm hoog koppel van 53Nm wat deze motor sterk maakt!!! Met recht kunnen wij zeggen dat dit de meest betrouwbare benzine motor is die op dit moment op de markt is.

Uitgerust met een intuïtief display, dubbele LED-koplampen en Bluetooth-connectiviteit waarmee u uw rijder eenvoudig kunt volgen met de Husqvarna Connect-app.

De hoge kwaliteit en goede servicebaarheid zorgen ervoor dat de onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven en u jaren lang plezier heeft van deze Husqvarna Rider! En mocht u deze machine tijdig willen inruilen tegen een nieuwe zijn de inruilwaardes ook nog eens zeer gunstig.

Dit is een basis machine, deze wordt niet standaard met maaidek uitgevoerd, er kan gekozen worden tussen onderstaande maaidekken:

Specificaties:
-Brandstof benzine E5
-4-wiel aandrijving
-Elektro-magnetische meskoppeling
-Oliekoeler voor hydraulisch systeem
-Stuurbekrachtiging
-Hydraulische werktuiglift
-Accu onderhoudsvrij 12V / 24Ah
-Draaiurenteller
-Drukgesmeerde motor met oliefilter
-Startmotor
-Snelkoppeling aan de voorzijde zonder v-snaar (de)montage
-3 messen
-Zitpositie instelbaar
-Luxe hoge stoel
-Stuurhoogte instelbaar
-Gewicht zonder maaidek: 316 kg
-Banden voor & achter: 200/65-8
-Dubbele ledkoplamp met schakelbare breedstraler
-Digitaal display met alle relevante informatie
-Bluetooth voor verbinding met Connect-App

Extra informatie

EAN-code

7391736290555

Merk

Husqvarna

Motor fabrikant

Kawasaki

Naam motor

FS 651 V OHV 2cyl.

Cilinderinhoud

726 cm³ / 20.0 pk

Brandstofcapaciteit

17 Ltr.

Wielaandrijving

Traploos hydrostatisch 4 wiel aangedreven

Snelheid, min-max

25 – 75 mm

Maai methode

Mulch-Cirkelmaaier

Maaibreedte

103, 112 of 122 cm

Maaihoogte

7 standen

Maaihoogte, min-max

25 – 75 mm

Wellicht ook interessant
Accessoires voor Husqvarna Rider 420TsX AWD