Hoofdmenu

Husqvarna TS 242TXD

Artikelnummer: 960410435 Categorieën: , ,

 5.999,00

Husqvarna TS 242TXD zij uitworp zitmaaier

Beschrijving

Robuuste grote zij uitworp zitmaaier.

De hydrostatische transmissie laat zich bedienen door 2 voetpedalen die rechts geplaatst zijn, het voorste pedaal is voor voorwaarts rijden en het achterste pedaal is voor achterwaarts rijden. Dit maakt het zeer eenvoudig de machine vloeiend te laten versnellen, vertragen en te stoppen in beide rij-richtingen. Ook heeft deze machine een transmissie met automatisch differentiëelslot, als de machine slipt zal deze beide achterwielen koppelen waardoor de machine extra tractie heeft.

Alle bedieningselementen zitten makkelijk bereikbaar op het dashboard en aan de rechter- en linkerzijde van de bestuurders positie. Het maaidek laat zich eenvoudig zakken met de hendel aan linkerzijde van de bestuurderspositie tegelijkertijd kan hiermee de maaihoogte ingesteld worden. Op het dashboard kan met een knop de messen worden ingeschakeld evenals het starten en stoppen van de machine en het selecteren van het juiste motortoerental.
Aan de linkerzijde van de bestuurder bevind zich de extra grote brandstoftank die zich dankzij de grote vulopening makkelijk laat vullen. Het “Step Through” chassis, vlakke vloer tussen stuurconsole en zitting, zorgt voor een makkelijke op- en afstap van de machine.

Het maaidek heeft 2 messen die het gras probleemloos via de uitwerptrechter rechts naar buiten uitwerpt, het maaidek is gepoedercoat. De messen zijn diagonaal geplaatst zodat ze onafhankelijk van elkaar kunnen draaien, hierdoor is dit maaidek minder gevoelig voor het raken van obstakels. Deze machine kan door de als accessoire leverbare mulchplug te plaatsen in de uitwerptrechter ook mulchen, mulchen houdt in dat het gemaaide gras verhakseld wordt zodat het terugvalt tussen het gazon, hierdoor bemest u uw gazon terwijl u maait en heeft u geen afval.

Specificaties:
-Brandstof benzine E5
-Accu onderhoudsvrij 12V / 28Ah
-Startmotor
-2 messen onafhankelijk
-Banden voor: 15×6-6
-Banden achter: 20×10.00-8
-Verstelbare zitting
-Verlichting
-Gewicht 251kg

Extra informatie

EAN-code

7392930297920

Merk

Husqvarna

Motor fabrikant

Briggs & Stratton

Naam motor

Intek 8240 V-twin 2cyl.

Cilinderinhoud

724 cm³ / 24.0 pk

Brandstofcapaciteit

15,1 Ltr.

Wielaandrijving

Traploos hydrostatisch, voetbediend

Snelheid, min-max

38 – 102 mm

Maai methode

Cirkelmaaier

Maaibreedte

107 cm

Maaihoogte

6 standen

Maaihoogte, min-max

38 – 102 mm

Wellicht ook interessant
Accessoires voor Husqvarna TS 242TXD